Logo Musictrails.nl Muziekreizen

The Beatles Story

Dag 1 - Amsterdam - Liverpool
We vliegen in de ochtend  van Amsterdam naar Liverpool. Nog altijd ademt de stad, waar de jongens zijn geboren, op allerlei manieren Beatles uit. Einde ochtend arriveren we in ons hotel, een sfeervol onderkomen in hartje stad dat een aangename Beatles uitstraling heeft.

Na de lunch gaan we naar het nabij gelegen Liverpool Beatles Museum.. Het is een bijzonder uitgebreid museum. Het beslaat drie verdiepingen en is gevuld met persoonlijke spullen, instrumenten, brieven, originele songteksten en zoveel meer. 's Avonds eten we in het geweldige restaurant van het Hard Days Night hotel. Het ligt vlakbij de uitgaansstraat  Mathew Street, waar niet alleen The Cavern club live muziek biedt. Of zijn we eerst toe aan een prachtige, typisch Engelse pub?

 

Dag 2 - Liverpool - Verblijf
Onze eigen Magical Mystery tour begint nu wel echt. Met een bus rijden we in twee uur langs al die plaatsen die met de Beatles te maken hebben. Onze gastgids is een werkelijk rijdende Beatles encyclopedie.

De plaatsen met Beatles historie rijgen zich aan elkaar; de plek waar John en Paul elkaar voor de eerste keer ontmoetten, de plek van het eerste optreden van The Quarrymen, de pub waar de ouders van Ringo op zaterdag zongen. Daarna Strawberry Field en we zien het liedje Penny Lane tot leven komen. Het is er allemaal nog; The Barber shop, The roundabout. De locale gids vertelt ons waarom juist deze straat zo belangrijk was voor de jongens.

In de middag is er een aparte trip naar de huizen waar John en Paul in hun vroege jeugd woonden. We kunnen deze huizen in waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. In de huiskamer van Paul staat een piano. Misschien dat Henk,  of Yorick,  wel een nummer mag spelen.

Die avond eten we in The Phil, de favoriete kroeg van John Lennon. Paul McCartney heeft hier een aantal jaar geleden een verrassingsconcert gegeven voor de James Gordon show. Later zijn we zeker te vinden in The Cavern waar bands van hoog niveau niet alleen Beatles nummers spelen, maar we ook  Stones, Who, Animals en andere jaren '60 muziek horen. Leuk is dat er ook veel jonge inwoners van  Liverpool aanwezig zijn.

Dag 3 - Liverpool – Amsterdam
Vandaag heb je de keuze uit verschillende opties. We beginnen de dag met een gang naar The Casbah Coffee Club. De vroege Beatles speelden daar vaak, nog met drummer Pete Best. Je kunt ook nog naar het nieuwe British Music Experience. Dit museum laat de historie van de Beatles zien en gaat ook in op 70 jaar Britse muziekgeschiedenis. En dan is er nog The Beatles Experience, een museum waar in verschillende ruimtes bepaalde periodes van de geschiedenis worden verbeeld.. Teveel allemaal? Je kan ook los van de groep lekker door de stad slenteren, de ferry cross The Mersey nemen en je eigen gang gaan. Einde dag vliegen we weer naar Schiphol.

 

 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  TBS
  Categorie:
  Muziekreizen
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  3
  Prijs:
  Vanaf 1.075,-
 • Routekaart

 • ARTIESTEN

  The Beatles (natuurlijk)

  Maar ook:
  Gerry ||amp; the Pacemakers, The Who, The Animals en Eric Clapton

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner