Logo Musictrails.nl reisleider, vervoer, hotels

Organisatie

Ontstaan
Music Trails is een samenwerkingsverband tussen Motor Trails en oud radiopresentator en muziekkenner Marc Stakenburg. Al een paar jaar begeleidt Marc reizen per motor door The Mississippi Delta; The Roots of Music. Vanwege het succes van deze trip werd het idee van culturele muziekreizen naar meerdere landen met ook andere vormen van vervoer bedacht. De door hen gevraagde, bekende reisbegeleiders zijn experts die de landen en de bijbehorende muziek kennen en daar een fascinatie voor hebben. Eerder verdienden zij hun sporen als journalist, muzikant of presentator. Zij kennen de bijzondere plekken en de mensen die je als muziekliefhebber gezien en ontmoet wilt hebben. Ze vertellen je de verhalen achter de muziek en laten je ter plekke nummers horen die het beeld compleet maken. De wijze van vervoer verschilt per reis. We maken gebruik van vluchten, treinreizen, motoren, bussen, boten of auto's. Reizen variëren in lengte van een week tot ruim twee weken.

Begeleiding
De reizen worden begeleid door experts die de sporen op hun specifieke muziekterrein hebben verdiend. Ze hebben persoonlijke contacten waardoor deuren geopend worden, die anders gesloten blijven. Ze nemen je mee naar plekken die er toe doen. Dat kan een een opnamestudio of radiostation zijn, maar ook een gevangenis. Je maakt kennis met plaatselijke muzikanten en gaat naar podia die echt de moeite waard zijn. Het streven is altijd verder te kijken dan de plekjes die reisgidsen ook wel beschrijven.

Manier van reizen
De wijze van vervoer verschilt per reis. Uiteraard rijd je op een Harley tijdens de motorreizen door Amerika. Tijdens de andere reizen daar zal je reisleider de chauffeur zijn van een touringbus en je onderweg verhalen vertellen en toepasselijke muziek draaien. In Afrika en Zuid Amerika word je vervoerd door lokale chauffeurs. In Europa reizen we ook per trein, met taxi's of wat we maar nodig hebben.

We proberen variatie in te bouwen in zowel vervoer als in overnachtingen. We kiezen de hotels liefst op basis van een speciale band met de muziek, of bijvoorbeeld vanwege een fraaie ligging. Hotelketens gaan we als het kan uit de weg. Zo logeren we in Zuid Afrika op een wijnboerderij, waarvan de eigenaars muziekgek zijn, en in Amerika in authentieke shacks midden in het veld. In steden als New Orleans of Recive willen we natuurlijk dicht bij de uitgaansgelegenheden zitten.

Garantie
Music Trails is een handelsnaam van Motor Trails. Motor Trails is aangesloten bij Stichting GGTO. Dit betekent dat wanneer Music Trails in financieel onvermogen komt, uw reissom of aanbetaling wordt gegarandeerd. Zie voor meer informatie de website van Stichting GGTO www.stichting-ggto.nlMeld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner